menu
witchcraft:
feestdagen:
contact:
country website:Book of ShadowsTerug naar Book of Shadows

Rituelen en Energie

Hier zijn een aantal chants:

Nieuwe Maan Spreuk: Wassende, wassende, groeiende, groeiende
De Godinne' kracht is bloeiende, bloeiende

Zonsopgang Spreuk:
Vuur wordt groter,
Zon wordt groter,
Gloeiend en stromend dichterbij
Verspreid je over mij

Voor Persoonlijke Bescherming:
Visualiseer een driedubbele cirkel van paars licht om je lijf heen terwijl je opzegt:
Ik ben beschermd door uw kracht,
O gracieuze Godin, dag en nacht

Snel een cirkel trekken:
Sta, zit of lig, afhangend van de situatie. Wek energie op door je spieren te spannen. Visualiseer dat binnenin je een bal van paars-blauw vlammen opgloeit. Gebruik je hand als een projector, dirigeer deze energie vanuit je naar een kleine magische cirkel. De hand doet dienst als energie wijzer. Een alternatief is de energie met de klok mee rondom je te sturen zonder dat je je hand beweegt. Voel de cirkel schijnen en pulseren. Indien gewenst en mogelijk; strooi wat zout en/of water rond je heen om het gebied te zegenen voordat je de cirkel maakt.

Een cirkel trekken - Casting a circle (Laurie Cabot):
Verwijder alle dieren en kleine kinderen uit het gebied en elk meubelstuk dat je niet in de cirkel wil betrekken.
Maak een plek voor je altaar voordat je een cirkel trekt.
Localiseer het magnetische Noorden met een kompas en houd de toverstok (wand) van je lichaam af, ga in meditatie en zie de toverstok's aura eruit verschijnen, speciaal bij de punt.
Visualiseer dat de punt van de stok (of je wijsvinger) een cirkel van licht en energie trekt, als een laser, dit terwijl je met de klok mee drie keer om het gebied heenloopt. De buitenste ring van de cirkel getrokken door de punt van de stok is de rand van jouw cirkel. Projecteer wit licht uit de stok om een cirkel te maken die geometrisch perfect is en zeg tegen jezelf dat het zo is.
Loop voor de tweede keer de cirkel rond en zeg hardop:

"Ik trek deze cirkel ter bescherming van mijzelf/ons voor alle negatieve en positieve energieen en krachten van elk nivo die komen om mij/ons te kwetsen. Ik trek binnen deze cirkel alleen de energieen en krachten die goed zijn voor mij/ons en de meest juiste voor mijn werk."

Loop de cirkel voor de derde keer rond en zeg:

"Ik creer een heilige ruimte. Zo zal het zijn (So mote it be)."

Roep de vier richtingen en energieen van de elementen, engels en krachten aan door gebruik te maken van de dolk (athame), toverstok (wand), zwaard (sword) of wijsvinger en teken een pentagram telkens als je een bepaalde richting uitkijkt. Gebruik een rituele spreuk om aan te roepen of één van je zelfgeschreven spreuken.

Om de cirkel te openen houd je de stok buiten de buitenste cirkel en begin je bij het magnetisch Noorden, loop nog eenmaal de cirkel rond tegen de klok in terwijl je zegt,

"Ik stuur deze cirkel de cosmos in om mijn gebed te verhoren. De cirkel is ongedaan maar niet verbroken."

Energie en ruimtes:

Sommige kamers hebben rustige energie nodig en sommige kamers hebben activieve energie nodig. Zon, muziek en actieve dingen brengen activiteit in een ruimte. Zoals, donker, rust, emotieloos rust in een ruimte brengt. Harmoniseer de belangrijkste kamers in je huis met beiden energieen, zowel actief als rustgevende en zorg dat de ruimte in de kamer in balans is.
Maak een kamer op het Oosten niet actief dit jaar - een kamer op het Oosten zou rustig moeten zijn. Heb je een voordeur op het Oosten? Plaats dan lavendel naast je deur.
Kans op voorspoed verhogen? Chrystal in een schoon, zonnig raam op het Zuid-Oosten moet je zeker doen.

Meditatie:

Steek een kaars aan met Samhain kijk naar je reflectie in een donker raam. Sluit je ogen, stel jezelf de vraag over liefde en huwelijk en doe je ogen weer open en kijk direct snel over je schouder. Daar, zal zijn/haar reflectie verschijnen over je je linker schouder.

Neem een kom met water. De kom moet een metalen kom zijn of erg donkere glazen. Gedurende volle maan of nieuwe maan, steek je een witte of een zwarte kaars aan in je heilige ruimte, sluit je ogen en ontspan. Stel jezelf de vraag en wanneer je je ogen weer open doet kijk je in het water. Ontspan en laat de beelden en woorden in je opkomen. Probeer de dagelijkse hersenspinsels uit te bannen en luister naar wat je geprobeerd wordt te vertellen.

Mediteer. Als je mediteert, zie jezelf dan op een open plek met gras in een bos vlakbij je. Ga het bos in en luister naar wat de wind je influistert als antwoord op jouw vraag.